Dzisiejszy przepis inspirowany jest włoskimi smakami oraz barwami włoskiej flagi. Idąc śladem twórcy tradycyjnej Pizzy Margherita, wymyśliłam danie zawierające zieleń (pesto), biel (mozzarella) i czerwień (suszone pomidory), zamknięte w delikatnym mięsiekurczaka. Danie proste, szybkie i smaczne. Polecam :)na każdą porcję potrzebujemy:1 filet z piersi kurczaka1 łyżeczkę bazyliowego pesto1 plasterek sera mozzarella (lub ewentualnie miękkiego żółtego sera)1 kawałek suszonego pomidora w olejupotrzebne także:mąka pszenna do obtaczaniasłodka papryka do oprószeniaolej do smażeniaFilety z kurczaka ostrożnie cienko rozbijamy (można przez folię, co zapobiega rozrywaniu się mięsa).Każdy filet smarujemy z jednej strony (oprócz brzegów) łyżeczką pesto. W połowie układamy po plasterku mozzarelli i po kawałku suszonego pomidora. Składamy filet na pół i dociskamy dłonią, by brzegi się skleiły.Kotlety obtaczamy z obu stron w mące i oprószamy delikatnie słodką papryką.Smażymy na rozgrzanym oleju, na małym ogniu, z obu stron na złoto.