ßßß Cookit - przepis na Piernikowe prato biscotti

Piernikowe prato biscotti

nazwa

Wykonanie

Ten prosty jak drut przepis pochodzi ze strony KUKBUK . Jednak zmodyfikowałam przepis, zastępując migdałki rodzynkami. Efekt końcowy - BOMBA!
Składniki :
500 g mąki
150 g cukru
5 jajek
2 łyżki przyprawy piernikowej
1 łyżka kandyzowanej skórki pomarańczowej
100 g rodzynek
Mąkę, cukier, przyprawę piernikową oraz 4 jaja zagniatamy ze sobą. Kiedy wyrobimy ciasto, dodajemy rodzynki i skórkę pomarańczową. Formujemy wałki, smarujemy je pozostałym roztrzepanym jajkiem i pieczemy w temperaturze 150 stopni przez mniej więcej 20 minut. Wyjmujemy i kroimy w skośne plastry, po czym podpiekamy jeszcze około 15 minut.
Źródło:http://widelce.blogspot.com/2014/12/piernikowe-prato-biscotti.html