Wykonanie
«
Sałatka z
truskawkami i polędwiczką wieprzowąZjazd Foodtrucków – Żoliborz Artystyczny – Blogerzy Gotują »Sezon na
arbuza czas start! W upalne dni jak znalazł. Wystarczy tylko kilka prostych kroków!

Składniki na jednego
drinka– połowa
limonki– 2 łyżki
brązowego cukru– kilka listków
mięty + do ozdoby– 100ml
wódki o smaku
ananasa– kilka kostek
loduLimonkę obieramy, kroimy ją na plastry, wkładamy do szklanki i ucieramy razem z
cukrem, aby puściła sok. Następnie dodajemy
miętę i też delikatnie ucieramy, tylko nie za długo, chodzi o to, aby tylko puściła aromat.
Arbuza blendujemy i napełniamy nim szklankę tak do 4/5 wysokości. Następnie wlewamy
wódkę i dodajemy kostkę
lodu. Wszystko delikatnie mieszamy i ozdabiamy
miętą. Proszę!

Na zdrowie!