ßßß Cookit - przepis na Koktajl arbuzowy – alkoholowy

Koktajl arbuzowy – alkoholowy

nazwa

Wykonanie

« Sałatka z truskawkami i polędwiczką wieprzową
Zjazd Foodtrucków – Żoliborz Artystyczny – Blogerzy Gotują »
Sezon na arbuza czas start! W upalne dni jak znalazł. Wystarczy tylko kilka prostych kroków!
Składniki na jednego drinka
– połowa limonki
– 2 łyżki brązowego cukru
– kilka listków mięty + do ozdoby
– 100ml wódki o smaku ananasa
– kilka kostek lodu
Limonkę obieramy, kroimy ją na plastry, wkładamy do szklanki i ucieramy razem z cukrem, aby puściła sok. Następnie dodajemy miętę i też delikatnie ucieramy, tylko nie za długo, chodzi o to, aby tylko puściła aromat. Arbuza blendujemy i napełniamy nim szklankę tak do 4/5 wysokości. Następnie wlewamy wódkę i dodajemy kostkę lodu. Wszystko delikatnie mieszamy i ozdabiamy miętą. Proszę!
Na zdrowie!
Źródło:http://www.kuchniabazylii.pl/2014/06/koktajl-arbuzowy-alkoholowy