Wykonanie

Pizzowe roladki to najlepszy i najszybszy sposób na niespodziewanych gości. Wystarczy kawałek
ciasta francuskiego,
ser,
salami i pyszna przekąska gotowa dosłownie w kilka minut. A goście zachwyceni:)Co nam będzie potrzebne:– 1 opakowanie gotowego
ciasta francuskiego– kawałek
startego sera żółtego– kilka kawałków
salami lub
szynki–
ketchup,
oreganoPrzygotowanie:
ciasto francuskie rozłożyć na płasko, posmarować
ketchupem i posypać
oreganowyłożyć kilka plasterków
salami, posypać
startym seremnastępnie zwinąć w roladkę, tak jak pokazane na zdjęciu
ostrym nożem pociąć roladę na plasterki, każdy plasterek ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczeniapiec w rozgrzanym piekarniku, aż będą złociste, najlepiej według wskazówek umieszczonych na opakowaniu ciastaSmacznego:)

KomentarzecommentsPowered by Facebook Comments→←