ßßß
Delikatne migdałowe ciasteczka z dodatkiem miodu do porannej kawy.A czy wiecie, że dzisiaj jest dzień darmowej dostawy na zakupy dokonane przez internet? Zachęcam Was do wykorzystania tego i dokonywania w dniu dzisiejszym wszelakich zakupów!!1 szklanka mielonych migdałów1/2 szklanki cukru pudru5 dag masła2 łyżki miodu4 łyżki mąki pszennejMigdały, cukier, miód i masło wymieszać w garnku.Garnek umieścić na małym ogniu i mieszać do rozpuszczenia i połączenia się składników.Całość gotować około 3 minut cały czas mieszając.Zdjąć z ognia, dodać mąkę i wymieszać.Odstawić do lodówki na około 1 godzinę do lekkiego stężenia.Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego pomagając sobie rękami zmoczonymi w wodzie.Ciasta układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczać.Piec w temp 170 0 C na złoty kolor.
