Wykonanie
Delikatne
migdałowe ciasteczka z dodatkiem
miodu do porannej
kawy.A czy wiecie, że dzisiaj jest dzień darmowej dostawy na zakupy dokonane przez internet? Zachęcam Was do wykorzystania tego i dokonywania w dniu dzisiejszym wszelakich zakupów!!1 szklanka mielonych
migdałów1/2 szklanki
cukru pudru5 dag
masła2 łyżki
miodu4 łyżki
mąki pszennejMigdały,
cukier,
miód i
masło wymieszać w garnku.Garnek umieścić na małym ogniu i mieszać do rozpuszczenia i połączenia się składników.Całość gotować około 3 minut cały czas mieszając.Zdjąć z ognia, dodać
mąkę i wymieszać.Odstawić do lodówki na około 1 godzinę do lekkiego stężenia.Z ciasta formować kulki wielkości
orzecha włoskiego pomagając sobie rękami zmoczonymi w wodzie.Ciasta układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i lekko spłaszczać.Piec w temp 170 0 C na złoty kolor.