Wykonanie
Tarta z
owocami to jeno z moich ulubionych ciast. Piekłam je już w wersji czekoladowej,
jabłkowej oraz z pysznym kremem patissiere. Dziś
tarta z delikatnym,
waniliowym serkiem - taki krem robi się chyba najszybciej i najprościej. Niestety przez moją nieuwagę spowodowaną późną
porą pieczenia deseru,
boczki tarty troszkę mi się spiekły - mimo to zdecydowałam się ją opublikować, bo przepis jest naprawdę wart wypróbowania. Smacznego:)Przepis na spód tarty jak w tym przepisie. na krem:400 g kremowego
serka w temperaturze pokojowej (typu Philadelphia)
laska wanilii,
skórka z cytryny plus łyżka lub dwie soku,ok. 1/2 szklanki przesianego
cukru pudru (można dać więcej).ulubione
owoce na wierzch tartyZ
laski wanilii wyciągnąć ziarenka i połączyć z pozostałymi składnikami na krem. Wymieszać wszystko mikserem na puszystą masę, nałożyć ją na upieczony spód do tarty, a na wierzch poukładać
owoce. Schłodzić w lodówce najlepiej przez całą noc.