ßßß
Racuchy z jabłkami uwielbiają wszystkie dzieci. Jest ono proste mało wymagające bardzo smaczne. Do tego ten cudowny zapach jabłek przelatany z cynamonem.Składniki0,5 kg mąki5 jabłek2 szklanki mlekapłaska łyżeczka sody3 jajka2 łyżki cukru pudru1 łyżeczka cynamonuszczypta solitłuszcz do smażeniaWykonanieJabłka obrać i pokroić na kawałki.Jajka rozbełtać, dodać mleko i wymieszać najlepiej w mikserze. Dodać przesianą mąkę, sodę, cukier puder, cynamon, sól. Wymieszać do uzyskania gładkiej w miarę gęstej masy. Na koniec dodać jabłka i wymieszać delikatnie łyżką.Na patelni rozgrzać tłuszcz. Łyżką nakładać masę na rozgrzany tłuszcz. Smażyć z dwóch stron do uzyskania złotego koloru.Podawać posypane cukrem pudrem.