ßßß
Szaleje na punkcie domowych ciasteczek. Dzisiaj upiekłam ciasteczka czekoladowo – kokosowe. Są po prostu rewelacyjne, nie wiem ile zjadłam, lepiej nie liczyć.Składniki (20 – 24 ciasteczka)200 g masła o temperaturze pokojowejpół szklanki cukru3 łyżki kakao2 łyżki wiórków kokosowych250 g mąkiłyżeczka proszku do pieczeniaWykonanie:Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni.Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao i wiórki kokosowe. Mieszamy ciasto łyżką lub wyrabiamy ręką. Ciasto powinno być miękkie, elastyczne. Łyżeczką nabieramy porcję na ciasteczka. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Układamy je na papierze do pieczenia i lekko spłaszczamy.Ciastka pieczemy około 14 minut. Jedno ciasteczko ma około 110 kcal niestety.