Wykonanie

Zawsze mam odwieczny problem z wymyśleniem co zjeść na śniadanie. Śniadanie to niewdzięczny posiłek. Nie dość, że jak mówią jeden z najważniejszych w ciągu dnia, więc przydało by się żeby był wartościowy, to jeszcze jest na niego zazwyczaj mało czasu. W
sumie brak czasu to moja
wina, ale komu się chce wstawać wcześnie rano.Jednym z łatwiejszych śniadań jest jajecznica, za którą ja osobiście nie przepadam, no chyba że jest wyjątkowaSkładniki (dla 1 osoby)
Jajka – 2 sztuki
Szpinak świeży – 2 garście
Feta – 60 g
Pestki dyni – 1 – 2 łyżki (ile kto lubi, uwaga pestki nadają dość intensywnego smaku)
przyprawy:
sól,
pieprzłyżka
olejudo tego tosty z dwóch kromek
pieczywaKaloryczność: jajecznica około 336 kcal +
pieczywo 160 kcal, czyli w
sumie 496 kcal (w sam raz jak na pierwszy budzący posiłek)Wykonanie
Szpinak lekko dusimy na 1 łyżce
oleju. Dodajemy
jajka i
ser, mieszamy aż jajecznica lekko się zetnie. Na koniec dodajemy uprażone
pestki dyni i przyprawiamy potrawę. Gotowe. Podawać ze świeżym
pieczywem lub tostami.