Wykonanie
HomeNa Słodko
Ciastka10majDomowy baton
orzechowyLoading...0 KomentarzyDomowy batonik na
ciasteczkowym spodzie z dużą ilością
orzechów i innych
bakalii, bardzo smaczna przekąska nie tylko dla dzieci ;)

Składniki2 szkl. zmielonych
ciastek owsianych1/2 szkl. roztopionego
masła150g
czekolady mlecznej1/2 szkl.
rodzynek1 szkl. pokrojonych
orzechów (włoskie, laskowe, ziemne,
migdały)1 szkl.wiórek
kokosowychpuszka
mleka skondensowanego słodzonegoSposób przygotowaniaDo zmielonych
ciastek dodać
masło, wymieszać.Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć
ciastka, wyrównać i dobrze docisnąć używając szklanki
Czekoladę pokroić na mniejsze kawałki, rozłożyć na
ciastka następnie
rodzynki,
wiórka kokosowe i
orzechy całość zalać
mlekiemPiekarnik nagrzać do 175*C, piec około 30 minut.RadyJeśli chcemy mniej słodki baton
czekoladę mleczną możemy zastąpić
czekoladą gorzką

Wszystkie treści oraz zdjęcia umieszczone na stronie są własnością ich autorów i zabrania się ich kopiowania i umieszczania na innych seriwsach bez wcześniejszej zgody autora.Copyright 2013 KulinarnyPrzepis.plvividlab