Składniki4 szkl. mąki2 szkl. mleka1/4 szkl. brązowego cukrułyżeczka c. waniliowegołyżka suchych drożdżypół łyżeczki soli4 łyżki masłaDodatkowopół szkl. roztopionego masła3 łyżki cynamonuszkl. cukru brązowego ewentualnie zwykłegoSposób przygotowaniaDrożdże rozmieszać w 3 łyżkach letniego mleka i poczekać aż się spienią Do miski wlać resztę mleka, wsypać mąkę, cukier brązowy, c. waniliowy, sól, masło i rozczyn z drożdży, wszystko dokładnie wyrobić i odstawić do wyrośnięcia .Do jednej miseczki wlać roztopione masło, w drugiej zmieszać cynamon i cukier. Z wyrośniętego ciasta formować kulki moczyć w maśle i cukrze z cynamonem, układać w formie na babkę jedna na drugiej, ponownie odstawić do wyrośnięcia. Piec około 30 minut w 175-180 *C. Gotowe ciasto nie kroimy tylko odrywamy porcje.