Wykonanie
Pyszne, delikatne i kruche
ciasteczka na
winie. Jedynie 3 składniki. Zawsze się udają i wszystkim smakująOryginalny przepis pochodzi z Kuchnia w formie.

składniki:200 g
masła miękkiego lub
margaryny do pieczenia250 g
mąki pszennej6 łyżek białego lub
czerwonego wina (zazwyczaj
daję białe półsłodkie, tym razem użyłam
czerwonego wermutu)Na stolnicy bądź w misce zagniatamy porządnie ciasto. Wstawiamy na 30 minut do lodówki. Ciasto rozwałkowujemy bardzo cienko, tak na 2 mm i wykrawamy foremką
ciasteczka.Pieczemy w 180 stopniach przez około 13-15 minut aż lekko się zarumienią. Studzimy i posypujemy
cukrem pudrem.
Ciasteczka najlepiej przechowywać w metalowej puszce.

Sprawdź te przepisy :
Serowe krakersy z
lubczykiem i
chilli.