ßßß



Mini kanapeczki ze szpinakiem i serem mozzarella .Idealna szybka przekąska imprezowa, lub po prostu fajna i smaczna kolacja dla całej rodziny.Tak właśnie było u mnie, kanapeczki ze szpinakiem zaserwowałam swojej rodzince jako przekąskę na kolację – zniknęły w zadziwiająco szybkim tempieKoniecznie wypróbujcie takie małe i fajne, szpinakowe kanapeczkiSkładniki:bagietkaświeży szpinakświeży czosnek pokrojony w plasterkiser mozzarellasól, pieprz, zioła prowansalskiePrzygotowanie:Umyte, pozbawione łodyżek i osuszone liście szpinaku, wrzucamy na suchą patelnię i mieszamy do momentu, kiedy szpinak zmięknie, pomniejszy swoją objętość, a cała woda, którą puści, odparuje. Solimy.Szpinak powinien być miękki, ale nadal zielonyBagietkę kroimy na kromeczki, smarujemy cienką warstwą masła ( idealne będzie czosnkowe ).Na każdą kromeczkę nakładamy szpinak, na niego po 2-3 plasterki świeżego czosnku, posypujemy pieprzem i na koniec cienki plasterek mozzarelli.Wierch warto oprószyć ziołami prowansalskimi, ale nie jest to konieczneTak przygotowane mini kanapeczki ze szpinakiem, wkładamy do nagrzanego do 160st. piekarnika i pieczemy, do momentu rozpuszczenia się sera.Jeżeli spodobał Ci się mój przepis, oceń go gwiazdką w skali od 1 do 5Wyrażając swoją opinię, pomożesz innym czytelnikom