Wykonanie
Mini kanapeczki ze
szpinakiem i
serem mozzarella .Idealna szybka przekąska imprezowa, lub po prostu fajna i smaczna kolacja dla całej rodziny.Tak właśnie było u mnie, kanapeczki ze
szpinakiem zaserwowałam swojej rodzince jako przekąskę na kolację – zniknęły w zadziwiająco szybkim tempieKoniecznie wypróbujcie takie małe i fajne,
szpinakowe kanapeczkiSkładniki:
bagietkaświeży szpinakświeży
czosnek pokrojony w plasterki
ser mozzarellasól,
pieprz,
zioła prowansalskiePrzygotowanie:Umyte, pozbawione łodyżek i osuszone liście
szpinaku, wrzucamy na suchą patelnię i mieszamy do momentu, kiedy
szpinak zmięknie, pomniejszy swoją objętość, a cała
woda, którą puści, odparuje. Solimy.
Szpinak powinien być miękki, ale nadal zielony
Bagietkę kroimy na kromeczki, smarujemy cienką warstwą
masła ( idealne będzie
czosnkowe ).Na każdą kromeczkę nakładamy
szpinak, na niego po 2-3 plasterki świeżego
czosnku, posypujemy
pieprzem i na koniec cienki plasterek
mozzarelli.Wierch warto oprószyć
ziołami prowansalskimi, ale nie jest to konieczneTak przygotowane mini kanapeczki ze
szpinakiem, wkładamy do nagrzanego do 160st. piekarnika i pieczemy, do momentu rozpuszczenia się
sera.Jeżeli spodobał Ci się mój przepis, oceń go gwiazdką w skali od 1 do 5Wyrażając swoją opinię, pomożesz innym czytelnikom