ßßß Cookit - przepis na Mini kanapeczki

Mini kanapeczki

nazwa

Wykonanie

Mini kanapeczki ze szpinakiem i serem mozzarella .
Idealna szybka przekąska imprezowa, lub po prostu fajna i smaczna kolacja dla całej rodziny.
Tak właśnie było u mnie, kanapeczki ze szpinakiem zaserwowałam swojej rodzince jako przekąskę na kolację – zniknęły w zadziwiająco szybkim tempie
Koniecznie wypróbujcie takie małe i fajne, szpinakowe kanapeczki
Składniki:
bagietka
świeży szpinak
świeży czosnek pokrojony w plasterki
ser mozzarella
sól, pieprz, zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Umyte, pozbawione łodyżek i osuszone liście szpinaku, wrzucamy na suchą patelnię i mieszamy do momentu, kiedy szpinak zmięknie, pomniejszy swoją objętość, a cała woda, którą puści, odparuje. Solimy.
Szpinak powinien być miękki, ale nadal zielony
Bagietkę kroimy na kromeczki, smarujemy cienką warstwą masła ( idealne będzie czosnkowe ).
Na każdą kromeczkę nakładamy szpinak, na niego po 2-3 plasterki świeżego czosnku, posypujemy pieprzem i na koniec cienki plasterek mozzarelli.
Wierch warto oprószyć ziołami prowansalskimi, ale nie jest to konieczne
Tak przygotowane mini kanapeczki ze szpinakiem, wkładamy do nagrzanego do 160st. piekarnika i pieczemy, do momentu rozpuszczenia się sera.
Jeżeli spodobał Ci się mój przepis, oceń go gwiazdką w skali od 1 do 5
Wyrażając swoją opinię, pomożesz innym czytelnikom
Źródło:http://www.usmazona.pl/mini-kanapeczki