ßßß
Składniki (na 2 mini formy o śr. 12 cm):4 jajka6-8 zielonych szparagówok. 40 g sera feta2 łyżki posiekanej natki pietruszki2 łyżki naturalnego serka (polecam ten)przyprawy: sól, pieprzPrzygotowanie:1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C.2. Foremki wysmarować masłem.3. Szparagi umyć i osuszyć, odłamać zdrewniałe końcówki i podzielić na kawałki.4. Szparagi ułożyć w foremkach i posypać pokruszoną fetą. 5. W miseczce roztrzepać jajka razem z przyprawami i serkiem. Dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać i przelać masę do foremek.6. Mini tarty wstawić do piekarnika i piec ok. 20 min. Podawać na ciepło.Źródło/ Inspiracja: stokolorowkuchni.blox.pl