Wykonanie
Idealne na śniadanie, świetne na kolację. Na pewno też zaskoczą niejednych gości. Danie bardzo proste w wykonaniu! ;) Kiedyś już jajeczne muffiny gościły na naszym
stole, tym razem wersja, która zasmakuje wszystkim- i mięsożercom i roślinożercom. :)
Składniki (na 6 muffinów):6
zielonych szparagów6
jajekłyżka nasion chiakawałek
sera feta3
pomidorki koktajloweodrobina
masłaPrzygotowanie:Końcówki
szparagów odłamać,
szparagi umyć (zielonych nie trzeba obierać).
Szparagi gotować przez 10 minut, wyjąć i pokroić na kawałki.Foremki do muffinek (ja używam silikonowych) wysmarować delikatnie
masłem.Do każdej foremki włożyć kilka kawałków
szparaga (po 1 na muffinkę), oprócz tej części z główką.
Pomidorki przekroić na 4 części i dodać po 2 kawałki do każdej foremki.Do każdej foremki wbić po jednym
jajku, następnie postawić pionowo w każdej po główce
szparaga.Na końcu każdą posypać pokruszoną
fetą i nasionami chia.Piec przez 15 minut w 180'.Smacznego!