Wykonanie

Oto kolejna propozycja na szybką i pyszną
pastę rybną na bazie
białego sera. Dzisiaj wykorzystałam wędzonego
pstrąga, który jest bardzo delikatny i aromatyczny. Do tego tylko
jajka na twardo i żadnych innych intensywnych dodatków, żeby nie zabić smaku
ryby. Natomiast zamiast zwykłego
białego sera, tym razem wykorzystałam mielony
serek z wiaderka, taki jakiego używam do pieczenia sernika. Przy zakupie
sera warto sprawdzić na opakowaniu czy jest to w 100%
biały ser, bez żadnych niepotrzebnych wypełniaczy.

Składniki:250 g wędzonego
pstrąga obranego z ości i skóry250 g
białego sera dwukrotnie zmielonego2
jajka na twardo
sólpieprz
Wykonanie:Rozdrobnioną
rybę mieszamy w misce z
serkiem,
jajka obieramy i kroimy w drobną kostkę, a następnie dodajemy do pasty, przyprawiamy i dokładnie mieszamy.