ßßß Cookit - przepis na Wegańskie kotlety z białej fasoli i kaszy jaglanej

Wegańskie kotlety z białej fasoli i kaszy jaglanej

nazwa

Wykonanie

Jak połączyć dwa wartościowe składniki: kaszę jaglaną i fasolę w jedną prostą potrawę, ale tak żeby stworzyć zupełnie nowy smak? A w dodatku nie przemęczyć się gotowaniem? Można wykorzystać kaszę ugotowaną dzień wcześniej, podobnie fasolę. Nie potrzeba jaj, bo kotlety bardzo dobrze się sklejają.
Składniki
3 szklanki ugotowanej białej fasoli
1,5 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
1 łyżeczka mielonego czosnku
2 łyżeczki mielonych suszonych grzybów lub płatków drożdżowych nieaktywnych
sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi
1-2 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie
Fasolę i kaszę jaglaną zmiksować na gładki krem. Dodać proszek grzybowy lub płatki drożdżowe oraz przyprawy. Na spodek wylać oliwę i zwilżając nią dłonie, formować kotlety i układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 ̊ C i piec przez 25 minut.
Źródło:http://www.alezakwas.pl/2015/12/weganskie-kotlety-z-biaej-fasoli-i.html