Wykonanie
Dzisiaj 17 marca, czyli obowiązkowo zielony wpis. Tym razem zapraszam na zielony, lekko słodki koktajl. Idealny na drugie śniadanie. Ja zabieram ze sobą go w mojej nowej zielonej butelce i od razu humor się poprawia.
Składniki (na 2 spore porcje):400 ml
jogurtu naturalnego3 – 4 spore garście
szpinaku1 duża lub 2 małe
pomarańcze1 – 2 łyżki
otrębówWykonanie:
Pomarańcze potoczyć po
stole tak, aby zrobiły się miękkie. Przekroić na pół i wycisnąć z nich sok. Do kielicha blendera wlać
jogurt, dodać umyty
szpinak,
otręby o wlać sok z
pomarańczy. Można dodać też miąższ (bez pestek), który został z wyciskania soku. Całość zmiksować. Gotowy koktajl przelać do szklanek / butelki.