Wykonanie

Wbrew pozorom karbowe ragoon nie ma swych korzeni w Azji, ale w Ameryce, pierwszy raz zostało podane w restauracji w San Francisco ;-) Jest to kombinacja ciasta wonton, kremowego
serka,
czerwonej cebuli i paluszków
krabowych. Całość smażona w głębokim
oleju podawana najczęściej z
sosem sojowym ;)Składniki na 'wonton':1
jajko2 szklanki
mąki pszennej2 płaskie łyżeczki
soli1/2 szklanki
wodySkładniki na nadzienie:około 4 paluszki
krabowe1 duża
czerwona cebulaserek philadephia+
olej do głębokiego smażeniaWyrabiamy ciasto i odstawiamy na pół godziny, żeby odpoczęło. Po tym czasie rozwałkujemy je na około 1 mm i tniemy w kwadraty o
boku około 5 cm. W środek nakładamy łyżeczkę farszu zmaczamy 2 brzegi naszego wontona i sklejamy w trójkącik następnie dwa rogi smarujemy
wodą i zlepiamy tak żeby wyglądała jak ....
okey jedyne co mi przychodzi na myśl to czapka biskupa ;-)Tak zrobione ragoons smażymy na głębokim
oleju - lub we frytkownicy na 190C ;-)Podajemy z
sosem sojowym.Smacznego!O.p.s. Specjalnie podziękowania dla Pana Wojtka F. za lekcję grafiki ;-)