Wykonanie

Tak szczerze powiedziawszy to nie jestem entuzjastką tego typu dań, ale muszę przyznać, że jest całkiem dobre, a nawet
powiem, że pyszne. Pierwszy raz
jadłam i przyrządzałam tak krupnioki i żymloki u mojej teściowej i
powiem szczerze, że jak na razie nie znam na nie lepszego sposobu :)Danie to można zrobić na dwa sposoby, letni i zimowy. Latem przy użyciu grilla, a zimą piekarnika :) Oba dobre!Składniki:2 sztuki krupnioka lub żymloka1
czerwona cebula2
ogórki kiszone1 duża
cebula2 łyżki
olejuWszystkie jarzynki kroimy w bardzo drobną kosteczkę.

Na dość duży kawałek folii aluminiowej wlewamy dużą krople
oleju i lekko ją rozsmarowujemy, następnie dajemy krupniok lub żymlok (
kaszankę lub bułczankę) i całość posypujemy pokrojonymi jarzynkami. Na koniec zawijamy w folię aluminiową szczelnie i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180°C około 30 minut lub na grillu.

R E K L A M A