ßßß
Składniki:- 1 kg schabu- 2-3 duże jabłka- 1 czubata łyżeczka cynamonu- 1 łyżeczka płaska kardamonu- sól, pieprz- olej
Schab zanurzyć na minutę we wrzątku. Wyjąć i osuszyć na ręczniku papierowym.Natrzeć olejem i przyprawami. Schab porządnie obsmażyć z każdej strony.Jabłka obrać i pokroić w grubsze plastry.Schab umieścić w rękawie do pieczenia i na wierzch mięsa ułożyć plastry jabłka. Piec w piekarniku nagrzanym do 160C przez ok 1h.Po upieczeniu zostawić w rękawie do wystudzenia i wsadzić do lodówki na całą noc.Podawać na świeżym pieczywie z ulubionymi dodatkami.Smacznego!
© Cook Yourself 2012-2016Wszystkie zdjęcia i teksty są własnością autorki blogu. Kopiowanie, przetwarzanie i rozpowszechnianie, bez wiedzy i zgody autorki blogu, jest zabronione.