Wykonanie

Jest to przepis, który dostałam ponad 12 lat temu od kuzynki i zawsze jest tak samo pyszny.standardowa prostokątna blaszka

Składniki:3 budynie
waniliowe lub
śmietankowe1 litr
mlekaspore opakowanie
herbatników ala pepitkispore opakowanie okrągłych
biszkoptówPolewa:1/3 kostki
margaryny2 łyżki
mleka4 łyżki
cukru pudru2 łyżki
kakao
Przygotowanie:I Na spodzie blaszki wykładamy okrągłe
biszkopty - ściśle. Jeśli zostaje miejsca z
boku- możemy je uzupełnić połówkami
biszkoptów.II Przygotowujemy
budyń zgodnie z instrukcją na opakowania - tylko na 3 budynie - zużywamy tylko 1 litr
mleka a nie 1,5. Wylewamy gorący
budyń na
biszkopty.III Na wierzchu układamy
herbatnikiIV Nakładamy polewęV Gdy ostygnie - umieszczamy w lodówce po ok 1h - będzie idealne do krojenia.VI Porcjujemy na wielkość
herbatników.

Polewa:Rozpuszczamy
margarynę. Zdejmujemy ją z ognia dodajemy
mleka i
cukru pudry. Mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę. Jeśli będzie się trudno mieszać lub masa będzie za gęsta - podgrzewamy. Dodajemy
kakao i mieszamy. Wylewamy gorącą, płynną masę od razu na ciasto;)Polecam i smacznego!