Wykonanie

na 4 nieduże
polędwiczki wieprzoweGLAZURA:sok z 1
cytryny1 puszka
ananasa w zalewie1 łyżka
musztardy2 łyżki
mąki kukurydzianej1 łyżeczka świeżego otartego
imbiru1 łyżeczka
cukru pudruszczypta
pieprzu cayennesól morskaPolędwiczki dokładnie myjemy, osuszamy i pozbawiamy włókien, jeśli takowe są.Z
soku z cytryny odlewamy jedną łyżkę do przygotowania glazury.Resztę mieszamy z łyżeczką
soli i taką mieszaniną nacieramy
mięso.Zawijamy je w folię spożywczą i odkładamy do lodówki na półtorej godziny.Z zalewy ananasowej odlewamy 1/3 szklanki.Wlewamy ją do rondelka i dodajemy do niej łyżkę
musztardy oraz pozostałe składniki glazury.Dobrze mieszając trzepaczką doprowadzamy całość do wrzenia.Gdy
mięso lekko przejdzie
przyprawami, rozgrzewamy lekko patelnię i pozostawiamy na niedużym ogniu.Smarujemy
mięso połową glazury (z każdej strony) i podsmażamy, aż lekko się zrumienią i nabiorą "połysku".Następnie przekładamy je do żaroodpornego naczynia, smarujemy połową pozostałej części glazury z jednej strony i pieczemy ok. 25-30 minut.Po tym czasie przekręcamy
polędwiczki na drugą stronę, również smarujemy pozostałą glazurą i pieczemy ponownie ok. 25 minut.Podajemy gorące, polane powstałym sosem z kawałkami
ananasa i frytkami.