ßßß
na 4 nieduże polędwiczki wieprzoweGLAZURA:sok z 1 cytryny1 puszka ananasa w zalewie1 łyżka musztardy2 łyżki mąki kukurydzianej1 łyżeczka świeżego otartego imbiru1 łyżeczka cukru pudruszczypta pieprzu cayennesól morskaPolędwiczki dokładnie myjemy, osuszamy i pozbawiamy włókien, jeśli takowe są.Z soku z cytryny odlewamy jedną łyżkę do przygotowania glazury.Resztę mieszamy z łyżeczką soli i taką mieszaniną nacieramy mięso.Zawijamy je w folię spożywczą i odkładamy do lodówki na półtorej godziny.Z zalewy ananasowej odlewamy 1/3 szklanki.Wlewamy ją do rondelka i dodajemy do niej łyżkę musztardy oraz pozostałe składniki glazury.Dobrze mieszając trzepaczką doprowadzamy całość do wrzenia.Gdy mięso lekko przejdzie przyprawami, rozgrzewamy lekko patelnię i pozostawiamy na niedużym ogniu.Smarujemy mięso połową glazury (z każdej strony) i podsmażamy, aż lekko się zrumienią i nabiorą "połysku".Następnie przekładamy je do żaroodpornego naczynia, smarujemy połową pozostałej części glazury z jednej strony i pieczemy ok. 25-30 minut.Po tym czasie przekręcamy polędwiczki na drugą stronę, również smarujemy pozostałą glazurą i pieczemy ponownie ok. 25 minut.Podajemy gorące, polane powstałym sosem z kawałkami ananasa i frytkami.