Wykonanie
Owocowe szaszłyki są idealnym deserem z grilla. Uwielbiają go zarówno mali, jak i duzi smakosze grilla. Dip na bazie
serka kanapkowego podkreśla smak
owoców. Do szaszłyków można wykorzystać wszystkie nasze ulubione
owoce.

SKŁADNIKI:50 dkg
truskawki,3
banany,2
jabłka,1
limonka,
serek kanapkowy naturalny (ok 200 g),1 i 1/2 szklanki
cukru pudru,3 łyżki
masła.
Owoce czyścimy, myjemy i obieramy w zależności jakich
owoców chcemy użyć. Kroimy w kostkę i nadziewamy na wykałaczki do szaszłyków. Grillujemy około 20 minut, aż
owoce się zarumienią i zmiękną. W czasie grillowania się szaszłyków przygotowujemy dip. W misce umieszczamy
serek kanapkowy. Dodajemy 1 i 1/2 szklanki
cukru pudru i 3 łyżki
masła. Miksujemy na gładką masę i przekładamy do naczynia. Dip można przed podaniem go z szaszłykami delikatnie schłodzić. Podajemy gorące szaszłyki z dipem.