ßßß
Owocowe szaszłyki są idealnym deserem z grilla. Uwielbiają go zarówno mali, jak i duzi smakosze grilla. Dip na bazie serka kanapkowego podkreśla smak owoców. Do szaszłyków można wykorzystać wszystkie nasze ulubione owoce.
SKŁADNIKI:50 dkg truskawki,3 banany,2 jabłka,1 limonka,serek kanapkowy naturalny (ok 200 g),1 i 1/2 szklanki cukru pudru,3 łyżki masła.
Owoce czyścimy, myjemy i obieramy w zależności jakich owoców chcemy użyć. Kroimy w kostkę i nadziewamy na wykałaczki do szaszłyków. Grillujemy około 20 minut, aż owoce się zarumienią i zmiękną. W czasie grillowania się szaszłyków przygotowujemy dip. W misce umieszczamy serek kanapkowy. Dodajemy 1 i 1/2 szklanki cukru pudru i 3 łyżki masła. Miksujemy na gładką masę i przekładamy do naczynia. Dip można przed podaniem go z szaszłykami delikatnie schłodzić. Podajemy gorące szaszłyki z dipem.