Wykonanie
Po raz kolejny nie zawiodłam się na mojej ulubionej gryczanki .Dzisiejsza to kolejne pyszne i nie bywałe połączenia smaków.\Po pierwsze do gryczanki dołączyły jeszcze zdrowe i pęczniejące naczynia chia, które dodały
kaszy gryczanej super konsystencji.Do tego duetu dołączyło jeszcze moje ulubione
awokado , słodkie
truskawki i karob, bo bez niego rzadny krem nie istniejeNo i najważniejsze cały krem przygotowałam na kolejnym domowym
mleku roślinnym - tym razem pokusiłam się o zrobienie tego z
orzechów laskowych. Zachwyciło mnie nie tylko wspaniałym smakiem ale i kolorem.Zdecydowanie zachęcam do jego zrobienia :)A i nie martwcie się o resztki
orzechów - wykorzystam je do kolejnego produktu roślinnego , a jakiego ? To dowiecie się jutro
Przepis:- 5 łyżek
kaszy gryczanej- łyżka nasion chia-
mleko do zalania
kasz- łyżka karobu- 1/ 2
awokado- garść
truskawekKaszę i chia zalać
mlekiem troszkę nad ich powierzchnię i włożyć na noc do lodówki . Rano zmiksować z karobem ,
truskawkami i
awokado. Smacznego :*A o to przed Państwem : Domowe
mleko z
orzechów laskowych !
Dziś kolejny dzień na luzie . Tym razem odpadają mi 3 lekcje na których będziemy
mieć warsztaty z wolontariuszami z zagranicy, To będzie wspaniale spędzony czas z nowymi osobami a przy tym będzie możliwość podszkolenia
języka angielskiego.Miłego dnia :*