Wykonanie

Przepiękny bukiet tulipanów z
pomidorków daktylowych, nadzianych delikatnym,
śmietankowym serkiem z dodatkiem
czosnku. Urocza i przepyszna przekąska, a przede wszystkim ozdoba stołu na każdym przyjęciu:) Bukiet będzie prezentował się cudownie na wielkanocnym
stole, więc może skusicie się jeszcze o przygotowanie go w tym roku? Oczywiście dzięki dostępności
pomidorków daktylowych przez cały rok, możecie zrobić go na wiele różnych okazji. Tulipany smakują rewelacyjnie i mój bukiet został pożarty przez domowników w tempie ekspresowym. Pomysł zaczerpnęłam z ulubionego programu dla dzieci mojej Córki ("Blog Kulinarny Angie"):D P.s. Z nadziewaniem
pomidorków jest trochę zabawy, ale efekt chyba jest tego wart?:))Przy okazji życzę wszystkim Czytelnikom Bloga radosnych i pysznych Świąt Wielkanocnych! A tym, którzy Świąt nie obchodzą, życzę miłego i
słonecznego weekendu :))SKŁADNIKI:
pomidorki daktylowe (ilość według uznania, ja użyłam 13 sztuk)150 g
serka śmietankowego (użyłam Almette)2 ząbki
czosnkuodrobina
soli14 łodyżek
szczypiorkuWYKONANIE:
Pomidorki dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiem.Każdy pomidorek natnij od góry na krzyż, dość głęboko, uważając, aby nie przeciąć do samego dołu. Z drugiej strony zrób nożykiem ostrożnie małą dziurkę.
Serek wymieszaj dokładnie z przeciśniętym przez praskę
czosnkiem i
solą.Każdy pomidorek nadziej
serkiem, ułóż na talerzu i powkładaj w dziurki łodyżki
szczypiorku. Przewiąż ostatnią łodyżką cały bukiet. Gotowe! Smacznego!

