Wykonanie
Wracając dziś do domu myślałem tylko o tym, żeby jak najszybciej dojechać i zaspokoić swój głód. Ale moją ciekawość przykuły pewne
owoce, a mianowicie
figi, więc szybko poszedłem je kupić. Widziałem już wiele przepisów z
figami i zawsze byłem ciekawy jak one smakują. Tyle ludzi zachwyca się tymi
owocami i przyznam, że jest czym, bowiem są pyszne.Myślę, że jeszcze nie raz zagoszczą w moich potrawach.Składniki:- 9 kromek
chleba żytniego- 2 łyżki
masła- 2 ząbki
czosnku- 9 łyżeczek
sosu pomidorowego (z tego przepisu: http://harmoniasmaku9.blogspot.com/2013/08/sos-pomidorowy-do-soikow.html)- 2 łyżeczki
miodu- łyżeczka
octu balsamicznego-250 g
sera camembert- kilka listków
brukselki- 2
figiPrzygotowanie:Przygotowujemy
masło czosnkowe i smarujemy nim każdą kromkę
chleba. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zostawiamy do momentu aż
masło się rozpuści.Na każdą kanapkę nakładamy po łyżeczce
sosu pomidorowego oraz plasterki
sera camembert.
Ocet balsamiczny mieszamy z
miodem i smarujemy każdą kanapkę. Nakładamy po kilka listków
brukselki i wstawiamy ponownie do piekarnika do czasu, aż
ser rozpuści się.Na koniec kładziemy po plasterku
figi.