ßßß Cookit - przepis na Past z makreli

Past z makreli

nazwa

Wykonanie

Past z makreli
Pasta z makreli
Składniki :
1 duża makrela
sól oraz pieprz
5-6 jajek
5-6 ogórków kiszonych
2 średniej wielkości cebule czerwone
2-3 łyżki majonezu
Przygotowanie:
Makrele obieramy starając się wybrać wszystkie ości. Jajka ugotowane i ostudzone obieramy i kroimy do naszej makreli na mniejsze kawałki. Gdy jajka są pokrojone blenderem miksujemy jajka i makrelę na jednolitą masę. Ogórki kiszone ścieramy na tarce na grubym oczku a następnie wyciskamy z nich większą ilość soku aby później nie zbierał się w naszej paście. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę. Do masy z jajka i makreli dodajemy cebulkę, ogórki, majonez doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy dokładnie. Smacznego.
Subskrybuj: Posty (Atom)
Źródło:http://sprawdzoneprzepisykulinarnee.blogspot.com/p/past-z-makreli.html