ßßß
Cookit - przepis na Past z makreli
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Past z makreli
Składniki
Pasta z makreli
Makrela
Sól
Pieprz
Jajko
Ogórek kiszony
Czerwona cebula
Majonez
Wykonanie
Past z makreli
Pasta z makreli
Składniki :1 duża
makrela
sól
oraz
pieprz
5-6
jajek
5-6
ogórków kiszonych
2 średniej wielkości
cebule czerwone
2-3 łyżki
majonezu
Przygotowanie:
Makrele
obieramy starając się wybrać wszystkie ości.
Jajka
ugotowane i ostudzone obieramy i kroimy do naszej
makreli
na mniejsze kawałki. Gdy
jajka
są pokrojone blenderem miksujemy
jajka
i
makrelę
na jednolitą masę.
Ogórki kiszone
ścieramy na tarce na grubym oczku a następnie wyciskamy z nich większą ilość soku aby później nie zbierał się w naszej paście.
Cebulkę
kroimy w drobną kosteczkę. Do masy z
jajka
i
makreli
dodajemy
cebulkę
,
ogórki
,
majonez
doprawiamy
solą
i
pieprzem
i mieszamy dokładnie. Smacznego.Subskrybuj: Posty (Atom)
Źródło:
http://sprawdzoneprzepisykulinarnee.blogspot.com/p/past-z-makreli.html
Przepisy powiązane
Pasta z makreli
Pasta z makreli
Pasta z makreli
Pasta z makreli
Pasta z makreli
Składniki powiązane (0)