Pasta kanapkowa a tym razem z makreli. Bardzo smaczna, delikatna pasta, która posmakuje każdemu !Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym!Pasta z makreliSkładniki :1 duża makrelasól oraz pieprz5-6 jajek5-6 ogórków kiszonych2 średniej wielkości cebule czerwone2-3 łyżki majonezuPrzygotowanie:Makrele obieramy starając się wybrać wszystkie ości. Jajka ugotowane i ostudzone obieramy i kroimy do naszej makreli na mniejsze kawałki. Gdy jajka są pokrojone blenderem miksujemy jajka i makrelę na jednolitą masę. Ogórki kiszone ścieramy na tarce na grubym oczku a następnie wyciskamy z nich większą ilość soku aby później nie zbierał się w naszej paście. Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę. Do masy z jajka i makreli dodajemy cebulkę, ogórki, majonez doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy dokładnie. Smacznego.