Wykonanie
Owsianka wcale nie musi być nudna. To zdrowe i pożywne danie może nabrać zupełnie innego charakteru dzięki kilku dodatkom. Wersja z
bananami i
cynamonem jest moją ulubioną.

Składniki (2 porcje)100g
płatków owsianych350ml
mlekaSól2
banany1/2 łyżeczki mielonego
cynamonu2 łyżki
maku2 łyżki
syropu klonowegoGarść
płatków migdałowychPrzygotowanieDo rondelka wlej
mleko, wsyp
płatki owsiane, dodaj szczyptę
soli, gotuj na średnim ogniu 6 minut, jak najczęściej mieszając, aż owsianka będzie miała kremową konsystencję.Dodaj pokrojonego w plasterki
banana,
cynamon,
mak i
syrop klonowy, wymieszaj.Zdejmij owsiankę z ognia, przełóż do miseczek, z wierzchu ułóż plasterki drugiego
banana, posyp
migdałami.Smacznego!Przepis pochodzi z książki Każdy może gotować J. OliveraZobacz także:Francuskie tosty pączkoweKoktajl
bananowy-najprostszy i najpyszniejszy na świecie
Śniadaniowe placki
bananowe