ßßß
Składniki (2 porcje)100g płatków owsianych350ml mlekaSól2 banany1/2 łyżeczki mielonego cynamonu2 łyżki maku2 łyżki syropu klonowegoGarść płatków migdałowychPrzygotowanieDo rondelka wlej mleko, wsyp płatki owsiane, dodaj szczyptę soli, gotuj na średnim ogniu 6 minut, jak najczęściej mieszając, aż owsianka będzie miała kremową konsystencję.Dodaj pokrojonego w plasterki banana, cynamon, mak i syrop klonowy, wymieszaj.Zdejmij owsiankę z ognia, przełóż do miseczek, z wierzchu ułóż plasterki drugiego banana, posyp migdałami.Smacznego!Przepis pochodzi z książki Każdy może gotować J. OliveraZobacz także:Francuskie tosty pączkoweKoktajl bananowy-najprostszy i najpyszniejszy na świecieŚniadaniowe placki bananowe