ßßß

Składniki125g herbatników Digestive75g masła300g zmielonego twarogu60g + łyżka cukru pudru250ml śmietany 36%300g czerwonych porzeczek4 łyżki syropu z czarnego bzuPrzygotowanieZmiel herbatniki w malakserze na drobne okruchy, dodaj masło i ucieraj, aż dobrze się połączą.Ciastem herbatnikowym wylep niedużą tortownicę, dobrze dociskając do dna.Utrzyj twaróg z cukrem pudrem, aż masa będzie gładka.Lekko ubij śmietanę i wymieszaj z twarogiem.przełóż masę twarogową do tortownicy i wygładź powierzchnię łopatką.Wstaw sernik do lodówki-najlepiej na całą noc.Oberwij porzeczki z gałązek, wrzuć do miski.Dodaj łyżkę cukru pudru i syrop z czarnego bzu, wymieszaj.Przed podaniem wyłóż na sernik owoce z syropem.Smacznego!Zobacz także:Sernik czekoladowo-orzechowy na zimnoTarta agrestowaTruskawki z mascarpone