Wykonanie
w sam raz na WalentynkiSekretem jest duża ilość
rumu 😉 i dobre
kakao. Przepis z moimi małymi modyfikacjami pochodzi z książki: „A Piece Of Cake” Leila Lindholm
CameraNIKON D90Focal Length50mmAperturef/4Exposure1/100sISO1000Składniki :100 g
masła,135 g
cukru,120 g
płatków owsianych,3 łyżki dobrego
kakao,2 łyżki schłodzonej
kawy,
rum lub
koniakWykonanie :Roztopić
masło z
cukrem i
płatkami owsianymi. Dodać
kakao i schłodzoną
kawę. Dodać
rum lub
koniak wedle uznania (u mnie pokaźna dawka). Schłodzić w zamrażarce, a następnie szybko uformować
trufle, obtoczyć w
kakao lub kawałkach
czekolady. Schłodzić w zamrażarce.
CameraNIKON D90Focal Length50mmAperturef/4Exposure1/100sISO1000