ßßß
 
            
         Pyszne pełnoziarniste płatki jaglane z kokosową nutą, prażone jabłka z cynamonem na wierzchu uprażone orzechy włoskie i odrobina kokosu. Kto chętny?Składniki na 3-4 porcje:- 500 ml mleka- 5 łyżek pełnoziarnistych, błyskawicznych płatków jaglanych- 3 łyżki wiórków kokosowych- 5 średnich jabłek- cynamon- 1 łyżeczka cukru brązowego- garść obranych orzechów włoskichMleko zagotować, dodać płatki jaglane i wiórki kokosowe, gotować kilka minut na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce na największych oczkach. Przełożyć na suchą patelnię, dodać cukier i cynamon, prażyć przez kilka minut.Przestudzone płatki jaglane z wiórkami przełożyć do szklanek lub miseczek, dodać uprażone jabłka. Orzechy włoskie posiekać ,uprażyć na suchej patelni, ozdobić nimi deser. Wierzch posypać odrobiną wiórków kokosowych. Deser najbardziej smakuje kiedy jest jeszcze ciepły.
Pyszne pełnoziarniste płatki jaglane z kokosową nutą, prażone jabłka z cynamonem na wierzchu uprażone orzechy włoskie i odrobina kokosu. Kto chętny?Składniki na 3-4 porcje:- 500 ml mleka- 5 łyżek pełnoziarnistych, błyskawicznych płatków jaglanych- 3 łyżki wiórków kokosowych- 5 średnich jabłek- cynamon- 1 łyżeczka cukru brązowego- garść obranych orzechów włoskichMleko zagotować, dodać płatki jaglane i wiórki kokosowe, gotować kilka minut na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce na największych oczkach. Przełożyć na suchą patelnię, dodać cukier i cynamon, prażyć przez kilka minut.Przestudzone płatki jaglane z wiórkami przełożyć do szklanek lub miseczek, dodać uprażone jabłka. Orzechy włoskie posiekać ,uprażyć na suchej patelni, ozdobić nimi deser. Wierzch posypać odrobiną wiórków kokosowych. Deser najbardziej smakuje kiedy jest jeszcze ciepły.
