Wykonanie
Dzisiaj chciałyśmy Wam zaproponować przepis na pyszne grzanki w wersji light. Jest to doskonała przekąska zarówno na śniadanie, jak i na kolacje. Danie to ma nieco mniej kalorii niż tradycyjne grzanki, a pozostaje równie smaczne. My do przygotowania naszych grzanek użyłyśmy
parówek z
indyka, ale jeszcze lepsza byłaby chuda
wędlina z drobiu. Warzywa możemy dodawać według upodobań i tworzyć własne kompozycje.

Ilość porcji: 2Czas rpzygotowania: 10 minut + 15 minut pieczeniaSkładniki:4 kromki
chleba ciemnego ( my miełyśmy
słonecznikowy)
masło ziołowepaprykadwa
parówki z
indykacebulamozzarella lightKromki
chleba cieniutko smarujemy
masłem. Na to układamy pokrojone
parówki, nieco
papryki i
cebulki. Na całość nakładamy pokrojony w plastry
ser. Możemy doprawić według uznania. Zapiekamy w piekarniku przez 10-15 minut w temp 180 stopni, najlepiej na termoobiegu. Zajadamy ciepłe i chrupiące!




