Wykonanie
W tygodniu zazwyczaj nie ma czasu na przygotowywanie czegoś ekstra na pierwszy posiłek w ciągu dnia. Każdy się śpieszy, gdzieś pędzi... Jednakże w sobotę lub niedziele to już inna sprawa. Wówczas mamy czas, by nieco dłużej niż zazwyczaj przyrządzać śniadanie.
Potem możemy go na spokojnie celebrować w gronie rodziny :) Na śniadanie w ten weekend proponujemypyszne grzanki na ciepło.

Czaas przygotowania: 10 minut + 15 minut pieczeniaIlość porcji: 2Składniki:

4 kromki
chleba tostowegomasło ziołowepaprykaparówka z
indykakabanoscebulażółty serszczypiorekChleb smarujemy
masłem ziołowym. Na to ukłdamy pokrojoną w plasterki
parówkę lub
kabanosa. Następnie układamy pokrojoną
cebulę lub
paprykę według uznania. Posypujemy z wierzchu
żółtym serem. Możemy również delikatnie opruszyć
oregano. Zapiekamy w piekarniku przez 10 do 15 minut w temp 180 stopni. Po wyjęciu dekorujemy
szczypiorkiem i zjadamy na ciepło!

