ßßß
BrowniePrint RecipePrzepis na tradycyjne amerykańskie ciasto czekoladoweDanie DeseryKuchnia AmerykańskaPorcje Czas przygotowania1 blacha 20 minutCzas gotowania Passive Time20 minut 2 godzinyPorcje Czas przygotowania1 blacha 20 minutCzas gotowania Passive Time20 minut 2 godziny
BrowniePrint RecipePrzepis na tradycyjne amerykańskie ciasto czekoladoweDanie DeseryKuchnia AmerykańskaPorcje Czas przygotowania1 blacha 20 minutCzas gotowania Passive Time20 minut 2 godzinyPorcje Czas przygotowania1 blacha 20 minutCzas gotowania Passive Time20 minut 2 godzinySkładniki250 g ciemnej czekolady min 70% kakao50 g białej lub mlecznej czekolady200 g masła250 g cukru120 g mąki1/2 łyżeczki aromatu waniliowego3 szt. jajek rozm. L/XLPorcje: blachaSposób przygotowaniaPiekarnik nagrzewamy do 160 stopni. Formę o wymiarach mniej więcej 20 x 30 cm wykładamy papierem do pieczenia.50 g gorzkiej czekolady oraz 50 gram mlecznej lub białej ścieramy na tarce z grubymi oczkami i odstawiamy do lodówki. Pozostałe 200 gram ciemnej czekolady rozpuszczamy razem z masłem.Jajka razem z wanilią oraz cukrem ubijamy/ucieramy na puszystą masę (do podwojenia a nawet potrojenia objętości).Do masy jajecznej dodajemy rozpuszczoną czekoladę (przestudzoną) i mieszamy (można mikserem na niskich obrotach). Na sam koniec dodajemy przesianą mąkę i delikatnie mieszamy.Masę przelewamy do formy posypujemy startą czekoladą. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 20 minut. Po upieczeniu ciasto odstawiamy do wystudzenia.Share this Recipe