Wykonanie

Print RecipeDanie DeseryKuchnia PolskaPorcje Czas przygotowania1 blok 15 minutPassive
Time4 godzinyPorcje Czas przygotowania1 blok 15 minutPassive
Time4 godziny

Blok
czekoladowyPrint RecipeDanie DeseryKuchnia PolskaPorcje Czas przygotowania1 blok 15 minutPassive
Time4 godzinyPorcje Czas przygotowania1 blok 15 minutPassive
Time4 godzinySkładniki1 kostka
margaryny(około 250 g)200 g
cukru500 ml
mleka w proszku(około 2 szklanek)3 łyżki
mleka3 łyżki
kakao300 g połamanych
herbatników3/4 szklanki
bakalii(tu też ilość i rodzaj zależy od nas)Porcje: blokSposób przygotowaniaDo garnka (minimum 2l) wrzucamy
margarynę,
cukier,
mleko i
kakao. Podgrzewamy do rozpuszczenia
margaryny i połączenia się składników (należy uważać by nie przypalić masy i nie doprowadzić do wrzenia).Masę odstawiamy z ognia i powoli dodajemy
mleko w proszku ciągle mieszając do momentu aż wszystkie składniki połączą się w jednolitą masę. Następnie dodajemy
bakalie i delikatnie mieszamy by nie pokruszyć za bardzo
herbatników. Gotową masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia (nie polecam folii aluminiowej bo ciężko się odkleja) keksówki. Wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny.Share this Recipe