ßßß
 
            
         Print RecipeDanie DeseryKuchnia PolskaPorcje Czas przygotowania1 blok 15 minutPassive Time4 godzinyPorcje Czas przygotowania1 blok 15 minutPassive Time4 godziny
Print RecipeDanie DeseryKuchnia PolskaPorcje Czas przygotowania1 blok 15 minutPassive Time4 godzinyPorcje Czas przygotowania1 blok 15 minutPassive Time4 godziny Blok czekoladowyPrint RecipeDanie DeseryKuchnia PolskaPorcje Czas przygotowania1 blok 15 minutPassive Time4 godzinyPorcje Czas przygotowania1 blok 15 minutPassive Time4 godzinySkładniki1 kostka margaryny(około 250 g)200 g cukru500 ml mleka w proszku(około 2 szklanek)3 łyżki mleka3 łyżki kakao300 g połamanych herbatników3/4 szklanki bakalii(tu też ilość i rodzaj zależy od nas)Porcje: blokSposób przygotowaniaDo garnka (minimum 2l) wrzucamy margarynę, cukier, mleko i kakao. Podgrzewamy do rozpuszczenia margaryny i połączenia się składników (należy uważać by nie przypalić masy i nie doprowadzić do wrzenia).Masę odstawiamy z ognia i powoli dodajemy mleko w proszku ciągle mieszając do momentu aż wszystkie składniki połączą się w jednolitą masę. Następnie dodajemy bakalie i delikatnie mieszamy by nie pokruszyć za bardzo herbatników. Gotową masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia (nie polecam folii aluminiowej bo ciężko się odkleja) keksówki. Wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny.Share this Recipe
Blok czekoladowyPrint RecipeDanie DeseryKuchnia PolskaPorcje Czas przygotowania1 blok 15 minutPassive Time4 godzinyPorcje Czas przygotowania1 blok 15 minutPassive Time4 godzinySkładniki1 kostka margaryny(około 250 g)200 g cukru500 ml mleka w proszku(około 2 szklanek)3 łyżki mleka3 łyżki kakao300 g połamanych herbatników3/4 szklanki bakalii(tu też ilość i rodzaj zależy od nas)Porcje: blokSposób przygotowaniaDo garnka (minimum 2l) wrzucamy margarynę, cukier, mleko i kakao. Podgrzewamy do rozpuszczenia margaryny i połączenia się składników (należy uważać by nie przypalić masy i nie doprowadzić do wrzenia).Masę odstawiamy z ognia i powoli dodajemy mleko w proszku ciągle mieszając do momentu aż wszystkie składniki połączą się w jednolitą masę. Następnie dodajemy bakalie i delikatnie mieszamy by nie pokruszyć za bardzo herbatników. Gotową masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia (nie polecam folii aluminiowej bo ciężko się odkleja) keksówki. Wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny.Share this Recipe