Wykonanie

Print Recipe
Danie Desery
Kuchnia Polska
Porcje Czas przygotowania
1 blok 15 minut
Passive
Time4 godziny
Porcje Czas przygotowania
1 blok 15 minut
Passive
Time4 godziny

Blok
czekoladowyPrint Recipe
Danie Desery
Kuchnia Polska
Porcje Czas przygotowania
1 blok 15 minut
Passive
Time4 godziny
Porcje Czas przygotowania
1 blok 15 minut
Passive
Time4 godziny
Składniki
1 kostka
margaryny(około 250 g)
200 g
cukru500 ml
mleka w proszku(około 2 szklanek)
3 łyżki
mleka3 łyżki
kakao300 g połamanych
herbatników3/4 szklanki
bakalii(tu też ilość i rodzaj zależy od nas)
Porcje: blok
Sposób przygotowania
Do garnka (minimum 2l) wrzucamy
margarynę,
cukier,
mleko i
kakao. Podgrzewamy do rozpuszczenia
margaryny i połączenia się składników (należy uważać by nie przypalić masy i nie doprowadzić do wrzenia).
Masę odstawiamy z ognia i powoli dodajemy
mleko w proszku ciągle mieszając do momentu aż wszystkie składniki połączą się w jednolitą masę. Następnie dodajemy
bakalie i delikatnie mieszamy by nie pokruszyć za bardzo
herbatników. Gotową masę przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia (nie polecam folii aluminiowej bo ciężko się odkleja) keksówki. Wstawiamy do lodówki na minimum 4 godziny.
Share this Recipe