ßßß
Składniki na 10 kulek– 20 cukierków krówek– 2-3 łyżki śmietanki 30%– garść posiekanych orzechów ziemnych– 2 garście płatków kukurydzianychW rondelku rozpuszczamy krówki, dodajemy śmietankę, mieszamy aby powstała jednolita masa.Następnie dodajemy orzechy, mieszamy, aby dokładnie pokryć je krówkami.Na samym końcu dodajemy płatki i mieszamy z masą, aby pokryły się krówkowym karmelem.
Odstawiamy naczynie na kilka minut, aby składniki nieco przestygły i się ze sobą bardziej sklejały. Formujemy dwiema małymi łyżeczkami kuleczki z płatków – przekładamy naszą masę z jednej łyżeczki na drugą, aż powstanie „” 😉 oraz każdą z nich wykładamy na sporą deskę do krojenia/talerz i całość wkładamy do lodówki na około 30-60 minut. Po tym czasie są gotowe do zjedzenia.Smacznego!