ßßß


SKŁADNIKI :2 kg. ogórków2 czerwone duże papryki1 duży seler4 1/2 szklanki wody1/2 szklanki soliZalewa:3 szklanki wody2 niepełne szklanki octu2 niepełne szklanki cukruWszystko zagotowaćWYKONANIEOgórki płuczemy , nie obieramy ze skórki, kroimy w plastry , jak na mizerię.
Paprykę kroimy drobno ( ja zszatkowałam).
Seler obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki.
Wszystkie warzywa mieszamy ze sobą i zalewamy wodą wymieszaną z solą.
Zostawiamy na 3 godziny. Potem odcedzamy. Warzywa wkładamy do słoików i zalewamy wcześniej przygotowana zalewą.Pasteryzujemy ok 10 min.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.