Wykonanie
Moc
otrąb owsianych doświadczyłam na własnym organizmie już bardzo dawno, dlatego od czasu do czasu pojawiają się w mojej kuchni. Mówię oczywiście o otrębach owsianych, a nie o płatkach owsianych. Podstawowa sprawa to obecność w nich błonnik pokarmowego rozpuszczalnego. Dobroczynna rzecz, która doskonale wpływa na nasz układ trawienny , przede wszystkim na jelito grube.
Otręby to doskonała miotełka, wymiatająca wszystko , co zalega nam w tymże organie. Zawierają również podstawowe składniki pokarmowe takie jak: węglowodany,
białko, tłuszcze, witaminy,
sole mineralne.

Podstawowa i najprostsza wersja na użycie
otrąb owsianych to po prostu owsianka na
mleku z dodatkiem suszonych lub świeżych
owoców.SKŁADNIKI1/2 litra
mleka2 łyżki
otrąb owsianych
owoce suszone lub świeże ( np
żurawina ,
banan,
rodzynki itp.WYKONANIE
Mleko zagotowujemy , do gotującego wsypujemy
otręby. Mieszamy i gotujemy na wolnym ogniu ok. 10 min. Chodzi o to, by
otręby się rozkleiły i nadały potrawie swój oryginalny smak. Gotowe. Podajemy gorące z
owocami.

SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.