ßßß Cookit - przepis na Kabanosy z serem w cieście francuskim

Kabanosy z serem w cieście francuskim

nazwa

Wykonanie

Prosty pomysł na ciepłą kolację lub imprezową przekąskę. Smakują dobrze na ciepło i na zimno. Nie są trudne w wykonaniu ani pracoch łonne. Czego chcieć więcej od przekąski? :-) Polecam, polecam i jeszcze raz polecam!
1 opakowanie ciasta francuskiego
5 długich, grubych kabanosów
10 plasterków sera
jajko
5 łyżek sezamu
1. Kabanosy kroimy na pół, ciasto francuskie na średniej grubości plastry.
2. Każdy kawałek kabanosa owijamy plastrem sera i oplatamy ciastem francuskim (zaczynając od jednego końca, kończąc na drugim).
3. Ciasto francuskie smarujemy jajkiem i posypujemy sezamem.
4. Pieczemy w temperaturze 220 stopni, przez około 20 minut.
Źródło:http://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/11/kabanosy-z-serem-w-ciescie-francuskim.html