ßßß Cookit - przepis na Parówki / kabanosy w cieście francuskim z serem żółtym, sezamem lub makiem

Parówki / kabanosy w cieście francuskim z serem żółtym, sezamem lub makiem

nazwa

Wykonanie

Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 3 parówki lub kabanosy
- ser żółty - według uznania
- 1 jajko
- mak
- sezam
Przygotowanie:
Ciasto francuskie rozłożyć na płaskiej powierzchni, pokroić na kwadraty od długości boku ok. 5 cm.
Parówkę przekroić na pół, następnie połówkę wzdłuż na 4 części.
Ser żółty pokroić w paseczki.
Połączyć parówkę z serem żółtym i owinąć wokół kwadracikiem z ciasta francuskiego.
Kiedy już wszystkie będą gotowe, każdą po kolei maczać w jajku, potem w maku lub sezamie i umieścić na podłużnej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec z piekarniku rozgrzanym do 220 °C przez 20 minut lub do momentu aż będą przypieczone na złoty kolor.
Źródło:http://paulinagotuje.blogspot.com/2012/08/parowki-kabanosy-w-ciescie-francuskim-z.html