Wykonanie
Pomysł znalazłam na opakowaniu po cieście, u nas okazał się
hitem i kilkukrotnie był wykorzystany jako karnawałowa przekąska . :)

ok. 5
parówek lub dwa
kabanosyok. 6 plasterków
wędzonego boczkuok. 6 plasterków
żółtego seraopakowanie
ciasta francuskiego3 łyżki
sezamujajkoCiasto rozwinąć i przekroić na pół, wzdłuż dłuższej krawędzi. Na każdym z kawałków (wzdłuż dłuższej krawędzi) ułożyć plastry
sera,
boczek i
parówki, następnie ciasno zawinąć, aby ułatwić sklejenie styk ciasta posmarować roztrzepanym
jajkiem. Wierzch posmarować
jajkiem i posypać
sezamem, pokroić ukośnie na ok. 3 cm kawałki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec ok. 20 min. w temperaturze 200-220 stopni. Podawać ciepłe.Smacznego!
