ßßß Cookit - przepis na Parowki w ciescie francuskim

Parowki w ciescie francuskim

nazwa

Wykonanie

Pomysł znalazłam na opakowaniu po cieście, u nas okazał się hitem i kilkukrotnie był wykorzystany jako karnawałowa przekąska . :)
ok. 5 parówek lub dwa kabanosy
ok. 6 plasterków wędzonego boczku
ok. 6 plasterków żółtego sera
opakowanie ciasta francuskiego
3 łyżki sezamu
jajko
Ciasto rozwinąć i przekroić na pół, wzdłuż dłuższej krawędzi. Na każdym z kawałków (wzdłuż dłuższej krawędzi) ułożyć plastry sera, boczek i parówki, następnie ciasno zawinąć, aby ułatwić sklejenie styk ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem. Wierzch posmarować jajkiem i posypać sezamem, pokroić ukośnie na ok. 3 cm kawałki. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Piec ok. 20 min. w temperaturze 200-220 stopni. Podawać ciepłe.
Smacznego!
Źródło:http://czympachnieuzakow.blox.pl/2010/02/Parowki-w-ciescie-francuskim.html