Wykonanie
Choć sezon tegorocznych
truskawek już bezpowrotnie minął, czasem można jeszcze spotkać je na straganach, co mnie bardzo cieszy. To mój ulubiony
owoc zarówno w wersji pierwotnej, jak i po przetworzeniu. Dzisiaj zapraszam na eton mess, deser, który jest tradycyjnie serwowany w Eton College 's w co rocznej grze w krykieta z uczniami Harrow School .

Składniki na 6 porcji:500 g
śmietany kremówki3 łyżki
cukru pudry18 bezików18 dużych dojrzałych
truskawek12 ciemnych
biszkoptów ( nie są obowiązkowe)2 łyżki startej
czekoladykilka listków świeżej
melisy1 filiżanka zimnej mocnej
kawy
S posób przygotowania:Schłodzoną
śmietanę ubić na sztywno, dodać puder i lekko pokruszone 12 bez, delikatnie połączyć w całość. Na dno szklanek ułożyć po dwa
biszkopty namoczone w
kawie, na to wyłożyć
śmietanę. Udekorować pozostałymi
bezami i
truskawkami. Na końcu posypać startą
czekoladą.

Wstawić do lodówki na 10 minut i podawać...

Smacznego!