ßßß Cookit - przepis na Sposób przygotowania

Sposób przygotowania

nazwa

Wykonanie

Składniki
Makaron Conchiglioni (muszelki) - 250 g
Groszek mrożony - 0,75 szkl.
Pieczarki - 4 szt.
Czerwona cebula - 0,5 szt.
Czosnek - 1 ząbek
Szynka Parmeńska - 70 g
Bazylia - 7 listków
Śmietana 30% - 175 g
Kolorowy pieprz - kilka ziaren
Sól - do smaku
Olej kokosowy - 1 łyżka
Moja kolejna wariacja z makaronem firmy Elovena, tym razem dla mięsożerców:)
Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu.
Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju kokosowego, na którym szklimy cebulę. Następnie dodajemy - czosnek (należy uważać aby się nie zrumienił gdyż będzie gorzki i nieprzyjemny w smaku, chwilę go podsmażamy aby oddał swój aromat) i pieczarki.
Gdy będą miękkie i delikatnie rumiane dodajemy groszek, wystarczy mu naprawdę chwilka ok 3 min oraz bazylię. Całość zalewamy śmietaną 30% i mieszamy aby sos zaczął gęstnieć.
Dodajemy makaron oraz poszarpaną szynkę parmeńską. Po dokładnym przemieszaniu składników, gotowy makaron należy już tylko wyłożyć na talerz i posypać kolorowym pieprzem.
SMACZNEGO !
Źródło:http://trochesmaku.pl/conchiglioni-z-szynka-parmenska-i-pieczarkami