SkładnikiMakaron Conchiglioni (muszelki) - 250 gGroszek mrożony - 0,75 szkl.Pieczarki - 4 szt.Czerwona cebula - 0,5 szt.Czosnek - 1 ząbekSzynka Parmeńska - 70 gBazylia - 7 listkówŚmietana 30% - 175 gKolorowy pieprz - kilka ziarenSól - do smakuOlejkokosowy - 1 łyżkaMoja kolejna wariacja z makaronem firmy Elovena, tym razem dla mięsożerców:)Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu.Na patelni rozgrzewamy łyżkę olejukokosowego, na którym szklimy cebulę. Następnie dodajemy - czosnek (należy uważać aby się nie zrumienił gdyż będzie gorzki i nieprzyjemny w smaku, chwilę go podsmażamy aby oddał swój aromat) i pieczarki.Gdy będą miękkie i delikatnie rumiane dodajemy groszek, wystarczy mu naprawdę chwilka ok 3 min oraz bazylię. Całość zalewamy śmietaną 30% i mieszamy aby sos zaczął gęstnieć.Dodajemy makaron oraz poszarpaną szynkę parmeńską. Po dokładnym przemieszaniu składników, gotowy makaron należy już tylko wyłożyć na talerz i posypać kolorowym pieprzem.SMACZNEGO !