Wykonanie
MEGA ORZEŹWIAJĄCY
NAPÓJ - lemoniada
melonowo - arbuzowa! Nasze odkrycie tego lata! Pijemy i się chłodzimy. Upały nam niestraszne!Dzięki
owocom, które same w sobie zawierają dużo soku, do
napoju w ogóle nie dodajemy
wody! Pozostaje nam sam smak czystego
owocu!
Czas:
przyrządzanie: około 0,5 godziny z obieraniem
owoców(w tym najtrudniejsze: pestkowanie
arbuza!)Trudność:Łatwe.Ilość:ok. 1,5 litra - 6 porcji (zależy od wielkości
owoców i szklanek :) )Składniki:1 dojrzały
melon1/4 niedużego
arbuzacytrynki z
miętą ETERNOduużo kruszonego
loduliście
mięty do ozdoby
Przyrządzanie:
owoce obierz ze skóry, wyrzuć pestki i pokrój niedbale w kostkę. Zmiksuj
owoce na gładki mus, na koniec dodaj skruszony
lód i zmiksuj razem z
owocową masą.
Przelej do dzbanka, dodaj parę plastrów cytrynek z
miętą (nie odsączaj z
syropu, pozwól, żeby
syrop osłodził nasz koktajl). Dodaj parę listków
mięty dla ozdoby. Podawaj
póki jest mocno schłodzone!
UWAGI:1. możesz użyć do smaku innych
owoców w
syropie ETERNO, zwłaszcza
smakowych cytrynek, np.
cytrynki z
wanilią będą idealnie się komponowały z ogórkowatym smakiem
owoców. Eksperymentuj i wymyślaj smaki!2. możesz przygotować bardziej wyskokową wersję tego koktajlu, idealną na GARDEN PARTY - wystarczy, że dodasz kieliszek
wódki, bądź lampkę wytrawnego,
białego wina!
SMACZNEGO!