ßßß Cookit - przepis na pity zapiekane z pesto miętowym i mozarellą

pity zapiekane z pesto miętowym i mozarellą

nazwa

Wykonanie

(2-3 porcje)
PITY PSZENNE (5-6 szt)
SER MOZZARELLA (ok 150g)
ŚWIEŻA MIĘTA (pęczek)
CZOSNEK (1 ząbek)
ORZESZKI ZIEMNE (garść)
OLIWA Z OLIWEK (ok 100ml)
SÓL PIEPRZ
Do blendera wkładamy listki mięty, pokrojony czosnek i orzeszki, zalewamy oliwą, doprawiamy solą, pieprzem i blendujemy. Pity kroimy w poprzek na pół. Każdy spód smarujemy pesto, na nim układamy plasterki mozarelli, przykrywamy drugą częścią pity. Układamy na blaszce i zapiekamy w w 200* ok 10 minut. Gotowe!
.
Źródło:http://thefoodtime.com/pity-zapiekane-z-pesto-mietowym-i-mozarella