Wykonanie

oryginalny przepis tuSkładniki:1kg
twarogu sernikowego250 ml
śmietany 30%170g
cukru1
aromat waniliowy5
jajek6 łyżek
kaszy mannyWszystkie składniki razem dokładnie wymieszać, następnie podzielić na 3 równe części.9 łyżeczek
cappuccino waniliowego w proszku2 łyżeczki
kakao ciemnego1 łyżka jasnego
kakao3 łyżki gorącej
wodyPierwszą wlać do wąskiej blaszki, drugą połączyć z
cappuccino rozpuszczonym w wodzie i wlać na pierwszą warstwę. Trzecią wymieszać z ciemnym
kakao i także wylać na blaszkę. Piec 1h 40 min w temp 150 stopni. Po upieczeniu obsypać jasnym
kakao i pozostawić w piekarniku do całkowitego ostygnięcia.Ciasto niezwykle efektowne i ciężkie.Uwagi:Na zdjęciu ciasto z większą ilością
kakao ciemnego, co nieco się gryzło z delikatnością pozostałych warstw.Następnym razem
będę chciała wymienić
kaszę na
mąkę ziemniaczaną i ubić
białka by uzyskać mniej zwartą i delikatniejszą formę.