Wykonanie
Klasyczne
cappuccino pobudzające wyobraźnię. Idealna
kawa na leniwy niedzielny poranek, kiedy mamy czas na tworzenie swoich własnych rysunków na piance:) Kwiatek na zdjęciu powstał dzięki pomocy Piotrka:)
CappuccinoSkładniki2 łyżki mielonej
kawy0,5 szklanki
mlekapół łyżeczki
kakao1 szkanka
wodycukier (opcjonalnie)Sposób przygotowaniaKrok 1W kawiarce przygotowujemy
kawę. Wlewamy ją do filiżanek do połowy objętości. Jeśli słodzimy
kawę to robimy to w tej chwili.Krok 2Ubijamy ciepłe
mleko i wylewamy najpierw mniej ubitą część z dna ubijaczki przytrzymując łyżką wierzchnią piankę. Na końcu układamy łyżką puszystą białą piankę na wierzchu
kawy.Krok 3Na białej pianie przy pomocy strzykawki tworzymy okrąg z rozmieszanego z niewielką ilością
mleka kakao (można użyć gotowego sosu
czekoladowego).Krok 4Okrąg "przecinamy" patyczkiem do szaszłyków raz do wewnątrz, a raz do zewnątrz okręgu, za każdym razem wycierając patyczek.VN:F [1 . 9.22_1171]proszę czekać...Rating: 10.0/ 10 (2 votes cast)
Cappuccino, 10.0 out of 10 based on 2 ratingsPodobne wpisy
Kawa – szarlotkaCiasto
CappuccinoKawa “śliwka w czekoladzie”Domowe LatteCaffe frappe