ßßß
3 białka4 łyżki cukruWykonanie:Należy zacząć od zrobienia ciasta na posypkę.Mąkę, cukier i mąkę należy szybko zagnieść i włożyć do zamrażalki.Jabłka obrać.Przekroić na połówki lub pokroić w ćwiartki.Usunąć gniazda nasienne.Jabłka ułożyć na dnie niedużej foremki.Wyjąć ciasto z zamrażalki i pokruszyć na jabłka.Po wierzchu posypać orzechami.Włożyć do piekarnika i piec ok. 15 minut w temp. 190-200 st. C.Z białek i cukru ubić pianę.Wyjąć foremkę z piekarnika i wyłożyć na górę ubite białka z cukrem.Ponownie włożyć do piekarnika.Zmniejszyć ogień do temp ok. 160 st. C. i piec do zrumienienia się białek.Uwaga:Uważam, że podane zaraz po upieczeniu jeszcze gorące są najsmaczniejsze.